Vad gör en trädfällare?

Här i Kungsbacka är det inte det bästa vädret idag, det regnar och blåser och jag vill inte vara ute och bli blöt, så jag sitter inomhus och skriver det ena blogginlägget efter det andra, och nu ska jag skriva om en yrkesgrupp man inte hör talas om så ofta. En god vän jobbar som trädfällare och jag har alltid varit nyfiken på hur det är att jobba med det. Så han berättade allt om jobbet och jag ska sammanfatta det i det här inlägget.

En trädfällare jobbar med att fälla och kapa träd. De flesta av de som jobbar som trädfällare är manliga, men det finns också kvinnor inom yrket. Det är ett mycket riskfyllt jobb då man ofta arbetar högt uppe i luften med en motorsåg. Ofta använder man sig också av rep för att komma åt de allra högsta grenarna. De har ofta ganska stora muskler eftersom det är ett fysiskt krävande jobb.

En del trädfällare har också en utbildning inom skog och mark, och vet mycket om olika sorters träd. De måste följa de regler som finns för avverkningar i skogen, för att inte göra något skada på naturen. Det finns alltså både teori och praktik inom yrket, och man måste ha kunskap om båda delarna för att lyckas.

Det är kanske inte det mest spännande yrket, men det verkar som att det är ett mycket intressant och utmanande jobb! Jag är imponerad av min vän som tar sig an den här typen av arbete dagligen. Det krävs mycket mod och styrka för att jobba som detta! Jag tror inte jag skulle kunna göra det själv för jag är rädd för höjder och är inte så stark i kroppen, men jag har alltid varit nyfiken på hur det är. Hoppas ni lärde er någonting av att läsa inlägget!!!